Posredovalnica rabljenih predmetov
STARA ROBA, NOVA RABA

Kupimo vse kar je zastonj in podarimo naprej po simbolični ceni.

OTVORITEV NOVIH PROSTOROV

20.12.2017 12:17:55

OTVORITEV NOVIH PROSTOROV

V ponos nam je, da vas lahko ta petek 22.12. ob 12h povabimo na otvoritev naših novih zadružnih prostorov na Studenec 41 (Ljubljana-Polje). V prostorih, ki nam jih v uporabo namenil Javni stanovanjski sklad MOL, odpiramo skupnostni prostor za druženje okoliških prebivalcev in ličen »butik« z rabljeno robo. Trikrat tedensko pa bomo nadaljevali tudi s skladiščnimi razprodajami, kjer bodo na voljo tudi rabljeni kosi pohištva.

V petek 22.12. ob 12h bo na naslovu Studenec 41 (Ljubljana-Polje) uradna otvoritev skupnostnega prostora – dnevne sobe, namenjene tako druženju okoliškega prebivalstva kot tudi posredovanju rabljenih predmetov po simboličnih cenah. V Studencu bo posredovalnica uporabljala tudi večje skladiščne prostore, kjer bomo poleg shranjevanja podarjenih rabljenih predmetov, organizirali delavnice obnove rabljenega pohištva.

Društvo Kralji ulice in Zadruga Stara roba, nova raba sta od Javnega stanovanjskega sklada MOL prejela v uporabo za 1 eur mesečno kompleks prostorov v Polju. Društvo bo v prostorih izvajalo več programov namenjenih svojim brezdomnim članom_icam. To potezo sklada zelo pozdravljamo in obenem spodbujamo takšno sodelovanje med javno upravo/državo in civilno družbo.

V Sloveniji imamo, glede na seznam nepremičninskega premoženja države prejetega s strani Ministrstva za javno upravo, skoraj 10.000 državnih stavb, od katerih je kar šestina praznih. Skoraj 300.000m2 prostorov propada in izgublja vrednost, namesto, da bi se jih namenilo v uporabo za javno dobro. Zakonska podlaga za to že obstaja in sicer je po Zakonu o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti mogoče nepremičnino dati v brezplačno uporabo, če je to v javnem interesu, osebam javnega prava za opravljanje javnih nalog, nevladnim organizacijam ali socialnim podjetjem.